Unicon's SeniorKlub

Nyhedsbrev fra Unicon’s SeniorKlub

Nr. 3 - 2018

Udsigt over en del af pilgrimsruten

Formanden (har ordet) er gået på valsen

Ja denne gang har SeniorKlubben’s formand ikke mulighed for at skrive de indledende ord i Nyhedsbrev nr. 3 fra SeniorKlubben. Han er nemlig gået på valsen, ja ok, ikke i bogstavelig form som en af landevejens farende svende, men som en af de mange tusinde, som hvert år vandrer på pilgrimsruten i Nordspanien. For femte gang siden han blev pensioneret, er han nemlig i skrivende stund på vandretur ad den legendariske pilgrimsrute på ca. 800 km tværs over Nordspanien frem til Santiago de Compostela.

Slutmålet – katedralen i Santiago de Compostela

SeniorKlubben’s formand er således et levende bevis på, at selv i en ”høj” alder kan man klare de fysiske udfordringer, det er at vandre ca. 25 km om dagen i 6 uger med sol foroven og med 10 kg i rygsækken foruden den livsnødvendige mængde vand for at forhindre dehydrering. Det kræver en god fysik og forudgående træning, inden man bevæger sig op og ned ad stierne med de mange forskellige underlag. Henning har fortalt, at han går mere end 1.500.000 (én million femhundrede tusinde) skridt på en enkelt tur på Caminoen, og det er ikke fordi han går i små sko. Ikke noget at sige til, at han ikke er så høj, som vi husker ham, dengang han arbejdede! – eller rettere - dengang han var ansat i Unicon!

 

Caminoen kaldes også Jakobsvejen og er opkaldt efter apostel Jakob, en af de 12 disciple der fulgtes med Jesus. Santiago betyder Sankt Jakob. Af Bibelen fremgår det, at Jakob tilhørte inderkredsen omkring Jesus og han blev den første martyr, idet han blev halshugget under Herodes styre. Først langt senere blev Jakob kendt som Spaniens og pilgrimmenes skytshelgen dog uden at man i skrifterne eller andre kilder kan finde nogen sammenkædning. En legende fortæller, at Jakob efter sin død på mirakuløs vis blev ført til Spanien. Her besøger tusindvis af pilgrimme hvert år hans formodede jordiske rester, som netop findes i Santiago de Compostela.

 

Skulle der være nogen i SeniorKlubben, der gerne vil høre formanden fortælle om de mange ture på Caminoen, er vi sikre på, han gerne stiller op med både godt humør, billeder og sjove fortællinger fra disse ture.

 

Vi i redaktionen håber Henning kommer godt igennem vandreturen, og ønsker ham al mulig held og lykke på turen.

 

Siden sidste nummer af ”Nyhedsbrevet”, har der været sommer, og hvilken sommer. 3 måneder med næsten skyfri himmel og høje varmegrader hver dag. Det kan man ikke få bedre ret mange steder i verden, og 2018 har da også været et af de år, hvor der har været flest danske turister i landet.

 

Kun landmændene, turistbranchen og solallergikere har ikke brudt sig om sommeren.

 

Os der har have, vil huske tilbage på en sommer, hvor græsset ikke har groet, og planterne har stået i stampe, hvilket har betydet, at man har kunnet nyde haven uden at skulle yde noget til gengæld. Nu er vi så kommet til september, og vejret er begyndt at ligne sig selv igen, og det har medført, at græsset nu vokser – virker det som – dobbelt så hurtigt som normalt, og ukrudtet har tilsyneladende også været der et sted, for det kommer også op i raketfart, så efteråret kommer til at stå på havearbejde og klargøring til den forestående vintersæson.

 

Ja, det er charmen ved det danske klima. Lige som man har vænnet sig til de lange lyse dage med lyse, lune nætter, er det pludselig blevet til regnfulde og mørke dage med tidlig solnedgang og mørke aftener.

 

Hver tid på året har sin charme, så herfra skal der lyde et ”Godt efterår” til alle SeniorKlubben’s medlemmer.

 

Pbv Jens Bracher/Johnny Houtved

Nyt fra Unicon

Odense havn

 

Fra Torben Jørgensen, Odense, har vi modtaget følgende omkring Odense Havn:

Odense havn som den så ud, set fra oven

Efter at have produceret beton i 38 år på Odense havn (Igangsat i 1980) stoppede vi produktionen d. 28/2 2018, hvorefter vi gik i gang med at tømme alle siloerne, både tilslag- pulver- og kemi, samt rydde alle lokaler for møbler, skabe og andet inventar, så det var klar til nedbrydning. Kontorbygningen blev også ryddet for alt inventar, men den skal blive stående, fordi Odense Havnevæsen skal bruge den. Området vil i første omgang blive udlagt som parkeringspladser for besøgende på havnen.

Efter aftale med Odense Havnevæsen, overlod Unicon nøglerne til dem d. 31/5, og i løbet af sommeren blev tårnet revet ned og en æra var forbi.

Odense havn under nedrivning

Nedrivningen er tilendebragt – kun minderne er tilbage

Metrobyggeriet

 

I skrivende stund er leveringen af beton til Cityringen i København næsten færdigleveret og man er så langt i byggeriet, at der er skinner hele vejen rundt på Cityringen. Man er p.t. i gang med at indrette de kommende Metrostationer.

 

I øjeblikket testkøres der på en del af strækningen. Man forventer at være klar til at køre med passagerer fra sommeren 2019 på hele strækningen.

 

For flere år siden vedtog Metroselskabet, at der skulle laves en udbygning ud mod Sydhavnen med 5 stationer til Ny Ellebjerg station, som bliver det nye trafikknudepunkt i det sydlige København.

Unicon har været leverandør til Cityringen og har på den måde opnået et stort know how i forbindelse med byggeriet og har fået godkendt et stort antal recepter til dette byggeri, hvorfor Unicon forventer at stå stærkt i de kommende forhandlinger. I skrivende stund er der indgået kontrakt med firmaet Icop om levering af 43000 m³ til sekantpæle på den nye strækning, og der forhandles om yderligere 20000 m³ beton.

 

Det er ikke alle entrepriser, som endnu er blevet udbudt i licitation. Hele projektet er på ca. 140000 m³.

Nyt fra medlemmerne

Fra et af vore medlemmer, Jens Rask, Vejle, som var så heldig at vinde en uges ophold i Unicons feriebolig i Bogense, har vi modtaget følgende indlæg omkring opholdet.

 

Vi håber at de øvrige medlemmer af SeniorKlubben, som vandt et ophold i Bogense i år har haft lige så stor glæde og fornøjelse af deres ophold.

Sommerferie i Bogense

 

I år var min kone Birthe og jeg blandt de heldige vindere af en uge i Unicons feriebolig i Bogense. Vi fik uge 27. Da pensionister jo har så travlt, kunne vi først komme afsted om søndagen, men det var nu ikke noget problem.

 

Nøgle og andet materiale lå klar, og det gode vejr havde vi taget med fra Vejle. Vi kom frem til en god og praktisk ferielejlighed, godt indrettet og udstyret med både vaske- og opvaskemaskine, så vi kunne bare slappe af.

 

 

Mandag hentede vi vores treårige barnebarn ved toget i Odense, hun skulle for første gang være 3 dage på ferie alene. Det blev til masser af tid på den lavvandede strand og lidt fodbold på græsset lige uden for terrassedøren.   En tur til Den Fynske Landsby i Odense var også en fin oplevelse. Og så er en veludstyret legeplads tæt på altid et hit.

Nu skulle det jo ikke dreje sig om børnebørn hele tiden, så da HC Andersen Golfklub kun ligger 4 km fra lejligheden havde vi inviteret et hold naboer til at holde os ved selskab både på golfbanen og ved grillen om aftenen.

 

En fredag formiddags gåtur rundt i Bogense var en hyggelig oplevelse.

 

De gamle bindingsværkshuse stammer ikke helt tilbage fra år 1288, hvor byen fik sine købstadsprivilegier af kong Erik Menved. Byen brændte ned i 1575, så husene er opført herefter.

 

I disse findes forretninger, restauranter og boliger, alt meget velbevaret.

 

Vi kom forbi Manneken Pis, der tissede og tissede. Han er en kopi af den originale figur, som står i Bruxelles, men med sin helt egen lokale historie.

 

Specielt hyggeligt er det at vandre nede på den gamle havn med sine sejlskibe, restauranter og spændende forretninger. Her kunne man også købe en god stor fadøl, som lige passede til sommervejret.

 

En god og afslappende uge i et godt hus tilsat masser af solskin. Kan man ønske mere?

 

Jens Rask

Orientering

Som nævnt i sidste nummer af ”Nyhedsbrevet” afholdes årets generalforsamling igen i år i forsamlingshuset i Kirke Såby. Datoen er den 29. november 2018, og generalforsamlingen starter kl. 11 med generalforsamlingen, efterfulgt af spisning og bankospil. Bankospillet koster som sædvanligt 100 kr., der afregnes på stedet. Til gengæld er der som sidste år flotte gevinster at hente.

 

Er der nogle af SeniorKlubbens medlemmer, som ikke har kørelejlighed, vil vi opfordre til at de tilmelder sig generalforsamlingen og gør opmærksom på, at de gerne vil have kørelejlighed. Bestyrelsen vil så forsøge at finde muligheder for samkørsel.

 

Som tidligere refunderes bro- eller færgeafgift til de medlemmer, som kommer fra Vestdanmark under forudsætning af, at der er tale om samkørsel mellem medlemmerne.

Kalender

Generalforsamling i Kirke Såby den 29. november 2018.

Nye medlemmer

Niels P. Sørensen, Århus er indmeldt pr. 1. september 2018. Niels er stadigvæk aktiv chauffør på fabrikken i Skejby.

 

Jørgen Schou, er indmeldt pr. 1. oktober 2018. Jørgen er produktchef i Unicon med udgangspunkt fra Vejle.

Udmeldelser

Mogens Lundgreen er udmeldt efter eget ønske.

Bestyrelsen for Unicon SeniorKlub