Unicon's SeniorKlub

Det gamle Unicon område som det så ud

Sommerudflugt 2021

På årets sidste oficielle sommerdag i 2021, drog 70 feststemte medlemmer af SeniorKlubben ud på årets sommerudflugt.

Udflugtens mål var i år domkirkebyen Roskilde, hvor vi havde planlagt et besøg på det gamle Unicon fabriksområde, samt en rundvisning i byens smukke domkirke.

Turen startede med udgangspunkt fra Unicons fabrik i Aalborg, og de morgenfriske deltagere var alle mødt op til afgangstid, så vi kunne helt planmæssigt forlade Aalborg kl. 7.15 i en næsten ny dobbeltdækkerbus fra Olesens Busser.

Herefter gik det med fuld fart ned igennem Jylland og over Fyn med retning mod Roskilde, med opsamlinger i Randers, Aarhus, Vejle, Middelfart, Odense og til sidst Roskilde således, at det sidste stykke fra holdepladsen på Darupvej, foregik med - næsten - alle tilmeldte.

På det sidste korte stykke mod turens første mål - Ragnarock - blev der budt velkommen til udflugten, og næstformand Erik Dahl fortalte lidt om dagens program.

Vi startede på Ragnarock, som jo oprindeligt var Pælehallen,  med en dejlig frokost med tilhørende øl og vand, samt en masse snak om gamle dage på kryds og tværs af bordene.

Det var nu tid til udflugtens første mål, en rundvisning på det gamle Unicon område. Området er i dag en fantastisk spændende bydel med tilbud af alle mulige spændende ting, som strækker sig fra små spændende butikker indrettet i containere, over en højskole, Ragnarock som byder på skiftende udstillinger om musiklivet i Danmark igennem tiden, til lejeboliger og ejerboliger i både højt byggeri samt rækkehusbyggeri, skaterbaner, små værksteder med tilbud om hjælp til alle mulige projekter, samt ikke mindst, et fantastisk spændende projekt med opsamling af overfladevand som via åbne kanaler blev ledt ned i en eller flere søer, alt efter hvor meget vand der er.

Efter denne rundvisning, som blev foretaget af en meget engageret og veltalende projektmedarbejder fra Roskilde kommune, var tiden kommet til igen at samles i bussen for at køre den korte tur til Roskilde domkirke.

Her blev vi modtaget af 3 guider, som tog os med rundt i den helt fantastiske domkirke, hvor de meget levende og interessant fortalte om både domkirkens historie samt om alle de mange gravmæler, der er for konger og dronninger igennem tiden, afsluttende med at se en lille kopi af kunstneren Bjørn Nørgaards gravmæle til Dronning Margrethe. Gravmælet i fuld størrelse er "pakket ind" indtil, det til sin tid skal tages i brug, så det kunne vi desværre ikke se i virkeligheden, men derfor skal deltagerne ikke snydes for et billede af gravmælet som det ser ud. Billedet kan ses sammen med de andre billeder der er lagt ind omkring udflugten.

Efter denne spændende rundvisning gik turen til udflugtens sidste mål, restaurant Pipers, som ligger smukt i den smukke park, der næsten støder op til domkirken.

Efter en omgang Paprikagryde, kage og kaffe, var det tid til at sige tak for i dag og vende snuden hjemefter, efter en dejlig dag med glade gensyn med gamle venner og medarbejdere samt spændene udflugtsmål.

For os der ikke kunne få nok og tog turen fra start til mål, blev det en udflugt der varede ca 18 timer. Da vi nåede Aalborg ca. kl. 1.oo, var det med ømme ben og bagdele, men med en god oplevelse rigere.

Tak til alle deltagere for en hyggelig dag.

Dronning Margrethe den II's kommende gravmæle

Oversigt over Unicon området

Ragnarock og en del af containerbyen

De nye boliger i området

Skaterpark og opsamlingsbassin for overfladevand

Deltagerne på turen på vej til overfladebassinet

Her hviler Margrethe den I

Chr. IV med klap for øjet

Det tildækkede gravmæle

Frokost på Ragnarock

Skulptur på Ragnarock

Vi hører lidt om Ragnarock's historie

Kuppel brugt til møder og foredrag

Roskilde højskole

Regnvandsbassinet ned mod skaterparken

Skaterhallen

Opsamlingsbassin 1 - Bemærk Unicon's gamle administrationsbygning i baggrunden

Søjlegangen

Pipers hvor aftensmaden lev indtaget